PiLeJe Phytostandard® Rhodiole Safran
Maisto papildas
Šafrano ir rodiolės ekstraktas
Daugiau nei 20 metų PiLeJe vysto savo fitoterapinių produktų liniją, kontroliuodama ir valdydama kiekvieną etapą: nuo augalų rūšių ir auginimo sąlygų parinkimo iki galutinio produkto sukūrimo. Nuo 1998 m. kaip žaliavą PiLeJe naudoja tik šviežius augalus ir yra sukūrusi savo specifinį gamybos procesą, skirtą šiuose augaluose esantiems junginiams išsaugoti, ekstrahuoti ir pakuoti.
Šafranas
Šafranas yra gaunamas iš krokų, kurie priklauso vilkdalginių (Iridaceae) šeimai. Gumbasvogūninis augalas subrandina žiedus, kurių kiekvienas turi trigubą geltonos spalvos piestelę, iš kurios purkos gaminamas šis pasaulyje garsus prieskonis. Vienam kilogramui šafrano reikia maždaug 150 000–200 000 žiedų arba 700 000 piestelių. Daugiausiai krokų, iš kurių išgaunamas šafranas, yra auginama Irane ir Afganistane, bet taip pat jie auginami ir Viduržemio jūros regione Europoje. Augalas žydi tik kartą metuose, rudenį, o derlių nuimti reikia per dviejų savaičių laikotarpį.
Šafranas naudojamas ne tik kaip prieskonis, bet ir rūbams dažyti. Stiprias dažomąsias savybes suteikia karotinoidai, ypač krocinas ir karotinas. Sudėtyje esantys eteriniai aliejai, ypač monoterpenas-aldehidas šafranolis, skleidžią stiprų aromatą. Be to, šafrano sudėtyje yra daug flavonoidų, t. y. fitocheminių medžiagų. Šafranas yra naudojamas nuo labai senų laikų, netgi Hipokratas kalbėjo apie jo teigiamą poveikį. Kinijoje ir Indijoje šafranas yra žinomas jau daugiau nei 2 000 metų. Modernus mokslas ir toliau tyrinėja šafrano teigiamą poveikį.