Dr. Wolz Brokkoliextrakt + Aktiv-Enzym
Kodėl valgyti brokolius yra sveika?
Brokolis yra vienas sveikiausių produktų – tai mums nuolat primena ir naujienų portalai. Brokolis priklauso kryžmažiedžių augalų šeimai, kuriai taip pat priklauso ir žiedinis kopūstas, raudonasis kopūstas, kaliaropės, kresai, ridikai ir krienai. Jie visi pasižymi fitocheminėmis medžiagomis – geltonaisiais pigmentais kvercetinu ir gliukorafaninu. Kai brokolis yra suvalgomas, jame esantis gliukorafaninas fermento mirozinazės yra paverčiamas į sulforafaną. Mirozinazės yra ir brokolyje, būtent dėl jos jis turi tipišką skonį ir kvapą. Visas pavertimo procesas prasideda žarnyne, jam vykti padeda ir žarnyne esančios bakterijos. Itin dideli kiekiai gliukorafanino taip pat yra ir Brassica oleracea brokolių veislės sėklose
Tik valgant brokolius – sulforafanas nėra pakankamai įsisavinama
Turime nuvilti net ir valgančius daug brokolių – organizmas iš jų neįsisavina daug naudingų medžiagų. Taip yra todėl, kad naujausiose brokolių veislėse nėra daug gliukorafanino. Dažniausiai brokolio vertingosios medžiagos – fermentas mironazė ir kvercetinas – sunaikinamos sandėliuojant, šaldant ir verdant. Net gaminant 40 laipsnių temperatūroje jau gali būti sunaikintas itin jautrus fermentas mirozinazė, kuris padeda gliukorafaniną paversti aktyvuoju ingredientu sulforafanu. Taip pat sandėliuojant ar verdant brokolius sunaikinamas ir vertingasis kvercetinas. Kad įsisavintume didžiąją dalį naudingųjų medžiagų, brokolius reikėtų valgyti žalius
Brokkoliextrakt + Aktiv-Enzym padeda įsisavinti paties organizmo pagaminamas medžiaga
Norint, kad organizmas įsisavintų visas naudingąsias brokolio medžiagas, reikėtų naudoti
papildus su fermentu mirozinaze. Dr. Wolz Brokkoliextrakt + Aktiv-Enzym sudėtyje yra patentuoto ir atsargaus proceso metu iš brokolio sėklų išgautų medžiagų. Šis efektyvus Dr. Wolz koncentratas gaminamas ne aukštesnėje nei 40 laipsnių Celsijaus temperatūroje. Su fermento mirozinazės pagalba vertinga fitocheminė medžiaga gliukorafaninas paverčiamas aktyviąja medžiaga sulforafanu, kurį mūsų organizmas įsisavina kaip savo paties pagamintą
Aukštas biologinis įsisavinimas
Fermentas mirozinazė, kurio yra brokoliuose ir taip ir mūsų žarnyno bakterijose, paverčia gliukorafaniną į sulforafaną. Kodėl gi neišgavus sulforafano, kad jį būtų galima vartoti kaip papildą kapsulėse? Tiesą sakant, rinkoje galima rasti džiovinto sulforafano, tačiau pats vienas sulforafano ekstraktas nėra labai patvarus. Norint pagerinti sulforafano teigiamą poveikį, reikėtų jį vartoti kartu su fermentu mirozinaze – būtent toks derinys ir yra Dr.Wolz Brokkoliextrakt + Aktiv-Enzym sudėtyje. Tokiu būdu gliukorafaninas plonosiose žarnose, veikiamas žarnyno bakterijų, yra paverčiamas į gliukozę ir sulforafaną, dėl ko organizmas gali jį tiesiogiai įsisavinti. Gliukorafaninas ir mirozinazė yra jautrūs rūgščiai, todėl geriausia, kai jie yra skrandžio rūgščiai atsparioje kapsulėje
Pakuotėje yra: 60 kapsulių
Tinka veganams. Be gliuteno, laktozės, fruktozės ir dažiklių.
✓ Gamintojas: Dr. Wolz Zell GmbH (Vokietija)
✓ Forma: kapsulės
✓ Kiekis: 60 kapsulių
✓ Grynasis kiekis: 17,5 g
Aktyviosios medžiagos
Kapsulėse yra brokolių sėklų ekstrakto, fermento mirozinazės ir kvercetino. Dr. Wolz Brokkoliextrakt + Aktiv-Enzym tinka veganams. Kapsulės apvalkalas pagamintas iš augalinės celiuliozės.
Vartojimo rekomendacijos
Per dieną rekomenduojama išgerti vieną kapsulę. Nurykite nekramtę, užsigerdami pasirinktu gėrimu. Brokkoliextrakt + Aktiv-Enzym nereikėtų vartoti su rūgščiais produktais (pavyzdžiui, apelsinų sultimis, vyšniomis) ar vitamino C papildais.
Įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas yra ypač svarbu gerai sveikatai.
Maistinės ar kitos medžiagos, turinčios mitybinį ar fiziologinį poveikį | 2 matavimo šaukšteliuose (rekomenduojamoje paros dozėje) |
Brokolių sėklų ekstraktas | 200 mg |
Citrusinių vaisių flavonoidai | |
iš kurių gliukorafaninas | 20 mg |
kvercetinas | 30 mg |
mirozinazė | 2 mg |