Atsakymas vėžiui

Maždaug šešis dešimtmečius tradicinės medicinos bendruomenė laikėsi nuostatos, kad vėžys išsivysto dėl ląstelių branduolio valdymo funkcijų pokyčių. Pagal šią koncepciją  (žinomą kaip ląstelių branduolio funkcijų sutrikimas), vėžiniai pakitimai yra negrįžtami ir vėžį gydyti galima tik pašalinant ląsteles chirurginiu būdu, sunaikinant jas švitinimu ar taikant chemoterapiją. Tačiau ši nuomonė yra klaidinga. Nuo 1938 m. maisto fiziologai surinko gausybę įrodymų, kad vėžys kyla ne branduolyje, o ląstelių mitochondrijose.

MITOCHONDRIJOS: LĄSTELĖS JĖGAINĖS
Mitochondrijos, dažnai vadinamos „ląstelės jėgainėmis“, yra maži energijos generatoriai, turintys nuosavą DNR ir esantys ne ląstelės branduolyje, o citoplazmoje. Kiekvienoje iš milijonų organizmo ląstelių yra tūkstančiai mitochondrijų, kurios perdirba mūsų valgomo maisto medžiagas į naudingą energiją. Daugiausia mitochondrijų yra širdies, skeleto raumenų ir smegenų audiniuose, nes jų energijos poreikis yra didžiausias. Dabar pripažįstama, kad mitochondrijų disfunkcija yra susijusi su Alzheimerio, Huntingtono ir Parkinsono ligomis, o jos vaidmuo senėjimo procese gali būti netgi esminis.
Labai sumažėjus pagrindiniams ląstelių energijos šaltiniams, sukuriamos prielaidos vėžinei degeneracijai. Bet kokios problemos, susijusios su mitochondrijų veikimu, turi neigiamą poveikį visoms energiją vartojančioms organizmo funkcijoms. Įtaka daroma ne vien ląstelėms, kurių mitochondrijos veikia netinkamai; gali sumažėti ir kitų organų ar net viso kūno gyvybingumas. Yra daugybė įrodymų, kad ląstelių mitochondrijų pažeidimas yra reikšmingas veiksnys, skatinantis visas „civilizacijos“ ligas – išsėtinę sklerozę, judesių koordinacijos sutrikimus, senatvinę demenciją, širdies ligas ir cukrinį diabetą.
1938 metais didysis vėžio tyrėjas Paul Gerhardt Seeger atskleidė, kad tikroji vėžinės ląstelių degeneracijos priežastis yra konkretaus kvėpavimo fermento – citochromo oksidazės – sunaikinimas. Kitaip tariant, vėžį sukelia deguonies pasisavinimo arba ląstelių kvėpavimo sutrikimas. Kai citochromo oksidazės fermentas tampa neaktyviu ar sunaikinamas, vandenilio perteklius kaupiasi ląstelėse.

KALTI CHEMIKALAI
Taigi kas sunaikina šiuos tokius svarbius citochromo fermentus? Be jokios abejonės, tikroji priežastis yra daugybė nuodingų sintetinių cheminių medžiagų mūsų aplinkoje. Šie toksinai puola ir naikina kardiolipiną – lipidą vidinėje mitochondrijos membranoje, prie kurio tvirtinasi kvėpavimo grandinės citochromo fermentai. Sunaikinus šį lipidą deaktyvuojasi ir sunaikinami fermentai, todėl oksidaciniai procesai, būtini energijai ir šilumai generuoti, nebegali tinkamai vykti arba iš viso nutrūksta.
Be to, aerobinio metabolizmo – oksidacinio fosforilinimo – metu kaip šalutinis produktas gaminasi laisvieji radikalai. Nors ląstelės turi apsaugą nuo laisvųjų radikalų, ji gali nusilpti dėl streso, ligos ar užterštos aplinkos. Šiai apsaugai, kaip ir mitochondrijų funkcijoms, būtina padėti subalansuojant mitybą.

VIENAS IŠ TRIJŲ SUSIRGS VĖŽIU
Maisto fiziologai nuolat stengiasi šviesti visuomenę, kad gyvename laikais, kai per dešimtmečius nuo gimimo iki senatvės į mūsų kūną per orą, maistą ir vandenį nuolat patenka nuodų ir toksinų, naikinančių mitochondrijos fermentus ir taip sukeliančių vėžį.
Šiuo metu jau yra žinoma, kad vienas iš trijų žemės gyventojų susirgs vėžiu, todėl situacija reikalauja rimto dėmesio. Chemoterapija, chirurgija ir švitinimas gydo tik simptomus ir ignoruoja vėžio priežastis. Vėžys turi būti gydomas pašalinant jo atsiradimo šaltinį.
Pasak išsamių John Higgensen, PSO Vėžio tyrimo instituto Ženevoje direk-toriaus, tyrimų, pašalinus šimtus kancerogenų iš oro, vandens ir maisto galima išvengti apie 90 proc. visų degeneracinių ligų. Šie toksinai galiausiai sunaikina gyvybines ląstelių funkcijas.

FERMENTŲ GAUSUS MAISTAS, PADEDANTIS ATKURTI MITOCHONDRIJAS
Išsigimusios vėžinės ląstelės iš tiesų gali būti atstatytos ir vėl imti normaliai funkcionuoti. Tam reikia vartoti specialias fermentus skatinančias maistines medžiagas ir vandenilio akceptorius iš tam tikrų daržovių ir vaisių.
Aktyvių fermentų turinčios maistinės medžiagos yra: gyvos mielės saccharomyces cerevisiae, švieži ir šaltyje džiovinti burokėliai ir burokėlių sultys, šviežios mėlynių sultys, bromelinas – ananasų fermentas, šviežiai spaustos ananasų sultys, neapdorotos raudonosios vynuogės, nekaitintas raudonas vynas, šviežios raudonosios vyšnios ir karotinas (ypač beta-karotinas).
Atkreipkite dėmesį, kad mielių saccharomyces cerevisiae negalima painioti su mielėmis candida albicans! Skirtingai nuo candida, mielės saccharomyces cerevisiae jokios neigiamos įtakos žmogaus ląstelėms neturi ir netgi turi gydomąjį poveikį prieš mieles candida albicans. Dauguma gydytojų ir net didžioji dauguma mitybos specialistų vis dar nežino arba nesuvokia mielių saccharomyces cerevisiae naudos sveikatai.

KAIP GALIME SAU PADĖTI
Nors gyvename užterštoje aplinkoje, laimei, galime šio to imtis. Rekomenduojame septynis paprastus žingsnius, kurie padės sustiprinti imuninę sistemą ir atkurti sveiką kūno cheminę pusiausvyrą.

  • PIRMAS ŽINGSNIS: Švarinkite savo vidų! Beveik visų amerikiečių nuo 35 metų ir vyresnių žarnyne susikaupę nuo 2 iki 25 kg gleivių apnašų. Tos gleivių apnašos padengia žarnų sieneles sluoksniais ir sukuria idealią aplinką vėžiui vystytis. Pavyzdžiui, yra nustatyta, kad beveik visos krūties vėžio aukos turi labai nesveiką žarnyno florą!
    Deja, vėžiu sergantiems pacientams nėra patariama, kokia turi būti saugi mityba. Tradiciniai gydytojai igno-ruoja mitybos temą ir tiesiog pasirenka chirurginiu būdu pašalinti organus.
  • ANTRAS ŽINGSNIS: Turite atkreipti dėmesį į gyvybiškai svarbų pH rodiklį. pH yra rūgštingumo/šarmingumo matas. Mūsų fizinio kūno terpės pasižymi įvairiu pH. Šlapimas paprastai yra rūgštus kaip ir oda. Seilės yra šiek tiek šarminės. Skrandyje labai rūgštu. Tačiau visų svarbiausia yra kraujo pH vertė. Ji paprastai yra 7,45 pH, ir vos 0,5 nuokrypis reiškia mirtį. Laimei, seilės gali būti kaip barometras ir iš anksto įspėti, kai mūsų kūno rūgštingumas tampa per didelis. Jei mūsų sveikata gera, seilių tyrimas parodys 7,45 pH. Žemesnis nei 7,45 pH gali reikšti artėjančią ligą. Jei ph bus 5,5 ir mažesnis, jau sunkiai sergame.
    Beveik visų sergančiųjų vėžiu seilių tyrimai parodė stipriai per didelį rūgštingumą! Vėžys klesti rūgštinėje kūno terpėje. Rūgštingumą kelia šie maisto produktai: rafinuotas krakmolas, raudona mėsa, rafinuoti angliavandeniai, visų rūšių gazuoti saldinti gėrimai ir t. t.. Jų reikia vengti ir naudoti daugiau natūraliai išaugintų vaisių ir daržovių.
  • TREČIAS ŽINGSNIS: Gerkite daugiau vandens. Minimaliai bent vieną litrą vandens per dieną, o esant karštam orui – 2-3 litrus vandens. Sakoma, kad ląstelių senėjimas yra lėta dehidratacija! Įsitikinkite, kad geriate švarų vandenį. Be to, naudinga gerti tinkamos struktūros vandenį. Taip, vanduo turi struktūrą!
  • KETVIRTAS ŽINGSNIS: Nepersivalgykite. Kasdien mankštinkitės. Nesvarbu, kaip gerai mes valgome, turime mankštintis, kad aprūpintume deguonimi mūsų fizinį kūną. Be mankštos labai sumažiname net geriausios sveikatos bei mitybos programos vertę. Jei sergate vėžiu, juo labiau svarbu kasdien mankštintis.
  • PENKTAS ŽINGSNIS: Visiškai atsisakykite bet kokios formos tabako! Gerokai sumažinkite suvartojamo alkoholio ir kavos kiekį.
  • ŠEŠTAS ŽINGSNIS: Papildykite savo mitybą šiame straipsnyje paminėtais aktyvių fermentų turinčiais maisto produktais ir preparatais.
  • SEPTINTAS ŽINGSNIS: Kasdien melskitės ir juokitės!

Šaltinis: http://www.angelfire.com/journal2/j_latour/http://hookedonraw.com/?page_id=4099

Meniu