

Maisto papildas su fermentais
Geresnio įsisavinimo dėl sudėtyje esančių fermentų. Gerina virškinimą. Be laktozės, fruktozės, gliuteno, sojos, želatinos, sintetinių dažiklių, kvapo ir skonio stipriklių, konservantų. 100% natūralus. Tinka veganams.
✓ Gamintojas: O’Life Natural NV
✓ Forma: tabletės
✓ Pakuotė: 90 tablečių
✓ Grynasis kiekis: 126 g
Qualitydigest yra sukurtas bendram virškinimui gerinti, sudėtyje yra visas spektras būtinų fermentų, padedančių geriau įsisavinti maistines medžiagas.
Virškinimo fermentai ne tik naudingi, bet ir būtini! Jie suskaido maistą į amino rūgštis, riebalų rūgštis, cholesterolį, paprastąjį cukrų ir nukleino rūgštis, kurios padeda sukurti DNR. Virškinimo fermentai rekomenduotini, sergant gastroezofaginiu refliuksu, kaupiantis dujomsžarnyne, pučiant pilvą, esant padidėjusiam žarnyno pralaidumui, sergant Krono liga, opiniu kolitu, divertikulitu, viduriavimu, obstipacija, kenčiant nuo dirgliosios žarnos sindromo. Suskaidydami sunkiai virškinamus baltymus, krakmolą ir riebalus, virškinimo fermentai gali palengvinti skrandžio, kasos, kepenų, tulžies pūslės ir plonojo žarnyno darbą.
SUDĖTIS: proteazė / peptidazės kompleksas 51 mg 23.500 HUT, lipazė 5500 FIP 275 mg, amilazė 15000 DU, alfagalaktozidazė 70 GalU, fitazė 35 PHY, maltazė 700 DP, invertazė 40 SU, diastazė 160 DP°, gliukoamilazė 20 AGU, ksilanazė 400 XU, pektinazė 20 endoPGU, laktazė 760 ALU, celiulazė 20 CU, hemiceliulazė 50 HCU.
STIPRAUS POVEIKIO TERAPINĘ FORMULĘ SUDARO DU SPECIALŪS MIŠINIAI:
- Proteazių mišinys (proteazė 4.5, proteazė 3.0, peptidazė, proteazė 6.0).
- Plataus spektro fermentų mišinys (celiulazė, amilazė, gliukoamilazė, fitazė, pektinazė, lipazė, laktazė, alfagalaktozidazė, macerazė, diastazė, maltazė, hemiceliulazė, invertazė).
Šią pažangią fundamentalią virškinimo formulę sudaro būtinieji fermentai, veikiantys esant įvairiam pH lygiui. Vieni fermentai veikia skrandyje, kiti – plonajame žarnyne ir šiek tiek – storajame žarnyne.
FERMENTAI
Į sudėtį įeina 17 fermentų, būtinų pagrindinių grupių maisto produktams suskaidyti ir pagerinti makro ir mikro maistinių medžiagų įsisavinimą virškinimo trakte.
- Proteazės (rūgštinė, neutrali, šarminė)
Į proteazės sudėtį įeina endopeptidazė ir egzopeptidazė. Endopeptidazė nutraukia vidines baltymų jungtis ir suformuoja trumpesnius peptido fragmentus. Egzopeptidazė nutraukia galutines jungtis ir išlaisvina amino rūgštis. Šios proteazės sąveikauja su endogeniniais fermentais, padėdamos suvirškinti baltymus, esančius mėsoje, kiaušiniuose, sūryje, ankštiniuose augaluose, riešutuose ir kituose maisto produktuose. - Lipazė
Netinkamas riebalų virškinimas gali sukelti tam tikrų vitaminų ir mineralų trūkumą. Jeigu suvalgyti riebalai nebus tinkamai suvirškinti, žarnynas neįsisavins riebluose tirpių vitaminų. Kai organizmas nebegali tinkamai suvirškinti riebalų, gali kauptis dujos, pūsti pilvą, kilti viduriavimas, trūkti energijos, kilti virškinimo sutrikimai. Visi šie simptomai – nemalonūs, o ilgainiui gali tik pablogėti. - Laktazė
Laktazės pagrindinė funkcija yra laktozės skaidymas. Laktozė – tai piene ir kituose pieno produktuose esantis cukrus. Kadangi laktozė yra stambus cukraus junginys, organizmas negali jos absorbuoti natūraliai. Kad galėtų įsisavinti šios formos cukrų, organizmui reikia fermento laktazės, kuri išskaido laktozę į du smulkesnius komponentus, vadinamus gliukoze ir galaktoze. Žarnyno ląstelėms lengviau absorbuoti šias mažesnes cukraus molekules. Be laktazės laktozė lieka virškinimo trakte, ir organizmas negali ja naudotis. Kai kuriems žmonėms nesusidaro pakankamai laktazės, kad patenkintų organizmo poreikius. Kai kuriais atvejais laktazės fermento apskritai nebūna. Apie šiuos pacientus sakoma, kad jie kenčia dėl laktazės trūkumo arba laktozės netoleravimo. Simptomai – pilvo pūtimas, pilvo spazmai, meteorizmas, pykinimas ir diarėja. - Alfa galaktozidazė
Alfagalaktosidazė padeda suskaidyti ir suvirškinti sudėtinių angliavandenių turintį maistą, tarkim, pupeles, brokolius, kopūstus ir kalafiorus. Ji gali pagerinti virškinimą, sumažinti dujų kaupimąsi žarnyne, pagelbėti turintiems bendrą angliavandenių netoleravimą. - Pektinazė
Pektinazė suskaido vaisiuose, pavyzdžiui, oboliuose ir bananuose, esantį pektiną. Šis fermentas taip pat vaidina pagrindinį vaidmenį bendro fizinio gerbūvio ir kovos su senėjimu procese. - Fitazė
Fitazė – svarbus fermentas virškinimo procese, kadangi išlaisvina fosforą ir kitus mineralus, sudarančius junginius tam tikruose augaliniuose maisto produktuose. Fitazė – pagrindinis fermentas, būtinas sveikiems kaulams ir padidinantis grūdų, ankštinių augalų, sėklų ir kukurūzų maistinę vertę. - Amilazė
Amilazė suskaido angliavandenius (polisacharidus) į mažesnius disacharidus, galiausiai juos paversdama monosacharidais – kaip gliukozė. Riebalų netoleruojantys žmonės (negalintys virškinti riebalų) paprastai valgo cukrų ir angliavandenius, kad kompensuotų riebalų trūkumą mityboje. Per didelis angliavandenių kiekis gali sukelti amilazės trūkumą. - Gliukoamilazė
Gliukoamilazė yra fermentas, kuris suskaido krakmolą į gliukozę, atskeldamas gliukozės dalis nuo neredukuoto polisacharidų grandinės galo. Dėl to, kad didžiąją žmonių mitybos dalį sudaro krakmolingas maistas, tarkim, bulvės ir ryžiai, gliukoamilazė labai svarbi žmogaus organizmui. Be gliukoamilazės poveikio šie maisto produktai būtų įsisavinami žymiai blogiau. - Macerazė
Macerazė yra fermentų kompleksas, sudarytas iš poligalakturonazės, pektinesterazės, pektinliazės, arabanazės ir celiuliolitinių fermentų veikimu. Macerazė ir pektinazė skaido pektinus, kurių paprastai esama vaisiuose ir daržovėse. - Maltazė
Maltazė skaido disacharidą maltozę į dvi gliukozės molekules, kurios organizme lengvai oksiduojasi ir virsta energija. Kitaip tariant, maltazė vaidina svarbų vaidmenį fermentavimo procese, ir ja organizmas naudojasi, kad efektyviai suvirškintų krakmolą ir cukrų, esantį grūduose ir kituose augalinės kilmės produktuose, kuriais kasdien mintame. - Celiuliazė
Celiulazė hidrolizuoja (skaido) augalinio pluošto angliavandenį celiuliozę. Nors žmogaus organizme celiuliozė nevirškinama, ją dalinai virškina žarnyno mikroflora. Šis natūralus fermentavimo procesas yra svarbus trumposios grandies riebiųjų rūgščių šaltinis. Žarnyno floros anomalijos yra įprastas virškinimo sutrikimų, susijusių su mažu skrandžio rūgštingumu, požymis. Proteolitiniai (baltymų-digestolio) fermentai ir tulžis taip pat padeda apsaugoti plonąjį žarnyną nuo parazitų (įskaitant bakterijas, mieles, pirmuonius ir žarnyno helmintus). - Hemiceliuliazė
Hemiceliulazės fermentas pasižymi tuo, kad suvalgytus neceliuliozinius polisacharidus (ilgas cukraus grandis) paverčia į vartoti tinkamas sudedamąsias dalis. Hemiceliulazės, kuri yra lemiama vaisių, daržovių ir daugelio grūdinių kultūrų skaidymui, reikia „kietiesiems“ hemiceliuliozės angliavandeniams suskaidyti. Jie pasižymi tuo, kad sulėtina virškinimą ir įvairių maistinių medžiagų absorbciją. Jei suvalgome labai daug augalinio maisto, bet neturime pakankamai hemiceliulazės, gauname labai mažai prebiotikų. - Invertazė
Invertazės vaidmuo virškinimo procese yra tas, kad ji išskaido disacharidą sacharozę arba stalo cukrų į monosacharidus gliukozę ir fruktozę. Tai svarbu todėl, kad cukrus pats savaime nesuteikia žmogaus organizmui jokios maistinės naudos. Išskaidyta į gliukozę ir fruktozę, sacharozė gali būti naudojama organizmo energijai gaminti, o taip pat padėti suvirškinti krakmolą ir kitus angliavandenius. - Salyklo diastazė
Diastazė svarbi todėl, kad krakmolą paverčia maltoze, o po to gliukoze. Krakmolą skaidyti į žmogaus organizmui tinkamą šaltinį būtina tam, kad organizmas galėtų funkcionuoti ir būti sveikas. Rezultatas tas, kad angliavandeniai tampa lengviau virškinami ir sveikesni žmonėms vartoti.