LADIKA Original
Fulvo mineralų koncentratas

(humatų vandeniniai ekstraktai)

Kas yra fulvo rūgštys ir kaip gamta maitina augalus ir žmones?

Fulvo rūgštis gamina dirvožemio mikroorganizmai, skaidydami humines dirvožemio medžiagas į smulkiamolekulinius junginius. Patys smulkiausi iš jų bei tirpūs vandenyje yra geltonos spalvos ir vadinami fulvo rūgštimis (lot. fulvum – geltonas). Be fulvo rūgščių gyvybė iš viso negali egzistuoti, nes būdamos tarsi tiltu iš negyvosios gamtos į gyvąją, jos paverčia mineralines medžiagas aktyviais organiniais biokompleksais, vienintele forma, kokia per ląstelių membranas jos gali patekti į mūsų organizmą. Tai – gamtos sukurta transporto sistema, pernešanti mitybines medžiagas iš dirvožemio į augalų ląsteles, o iš jų – į žmogaus ląsteles. Patekusios į ląstelių vidų fulvo rūgštys ne tik perneša maisto medžiagas, bet ir suriša nuodingas medžiagas bei pašalina jas iš ląstelių. Tai vadinama detoksikacija. Detoksikacija, mitybinių medžiagų transportas, elektrolitų balanso palaikymas, laisvųjų radikalų surišimas – tai tik keletas svarbiausių fulvo mineralų savybių. Fulvo rūgštys veikia ląsteliniame lygyje, didindamos ATF sintezę. Ląstelių funkcija sustiprinama arba normalizuojama mitochondrijų lygyje. Tikslinės molekulinės moduliacijos, augimo valdymo kelių aktyvacija ir įvairių genų reguliavimas sąlygoja geresnį ląstelės atsaką į stresą ir geresnę jos regeneraciją. Transformuojančių augimo faktorių bei P38 MAP kinazės kelių aktyvacija didina ląstelių atsparumą patogenams. Šitą poveikį iš esmės sąlygoja polifenoliai, vienos iš keleto organinių molekulių grupių, randamų fulvo rūgštyse, kurios yra svarbiausios fulvo rūgščių sudedamosios dalys.

Maisto papildas

Padeda palaikyti homeostazę, detoksikuoja, šarmina organizmą. Natūralus antioksidantas, organinis elektrolitas, medžiagų apykaitos reguliatorius. pH 2,0

✓ Gamintojas: Mineral Logic LLC, JAV
✓ Forma: skystis
Grynasis kiekis: 50 ml

Modernios mitybos problema

 Pesticidai ir mineralinės trąšos, dideliais kiekiais naudojami šiuolaikinėje žemdirbystėje, sudavė skaudų smūgį geriesiems dirvos mikroorganizmams, gaminantiems fulvo ir humines rūgštis. Dėl fulvo rūgščių trūkumo mitybinės medžiagos iš dirvožemio nebegali patekti į augalus ir šiuolaikiniai pramoniniai žemės ūkio produktai dažnai turi tik apie 20% maistinės vertės, lyginant su natūraliai augintais prieš 100 metų. Tai sukelia toli siekiančias neigiamas pasekmes. Visuotinė problema yra ta, kad nepaisant didelių mūsų pastangų sveikai maitintis, maistas, kurį valgome, dažniausiai nebeturi visų reikalingų maistinių polifenolių ir kitų augalinių maistinių medžiagų. To priežastis – nualinti dirvožemiai. Nualinti dirvožemiai sąlygoja mažos mitybinės vertės augalus (maistą), o nepakankamos mitybinės vertės maistas sukelią fizinę ir psichinę žmonių degeneraciją. Mitybinių mikromedžiagų ir ypač organinės kilmės mineralų trūkumas rimtai kenkia mūsų sveikatai. Klaidinga manyti, kad papildomai vartojami mineralai druskų forma gali padėti išspręsti šią problemą, nes be fulvo ir huminių medžiagų pagalbos jie tarsi maži akmenukai „praskrieja“ mūsų organizmu, negalėdami patekti į ląstelę, kur vyksta gyvybiniai procesai. Be to, sintetiniuose mineralų produktuose mikromedžiagų kiekiai yra nefiziologinėje, per didelėje ir nenatūralioje koncentracijoje bei formoje.
Problemos sprendimas. Fulvo rūgštys greitai tampa vienu iš svarbių atsakymų sprendžiant XXI amžiaus žmonių sveikatos problemas. Mokslininkai ir gydytojai visame pasaulyje atskleidžia jų potencialą. Kadangi maistingos medžiagos yra natūralioje, gamtos sukurtoje formoje – mūsų organizmai jas gali iškart įsisavinti ir panaudoti ląstelių atnaujinimui.

pH iššūkis

Maistinės mikromedžiagos reikalingos daugeliui gyvybinių mūsų organizmo funkcijų ir viena svarbesnių – organizmo pH reguliavimas. Organizmo ląstelės sukurtos funkcionuoti silpnai šarminėje aplinkoje (pH 7,35–7,45), tuomet baltymai gali atlikti savo funkcijas ir ląstelės pastoviai atsinaujina. Mineralai (jie yra šarminiai) reikalingi rūgščių neutralizacijai ir sveikam, šarminiam organizmo pH balansui. Normali ląstelių medžiagų apykaita kaip galutinius produktus gamina rūgštis. Taip pat mes vartojame organizmą rūgštinančius produktus, tokius kaip saldūs gazuoti gėrimai, baltymai, ar patiriame psichoemocinį stresą (pyktį, nerimą, baimę), kuris taip pat yra rūgščių šaltinis. Jei maisto racione trūksta fulvo mineralų ir kitų maistinių mikromedžiagų, mūsų organizmų terpės tampa rūgštinėmis, audiniai – uždegiminiais, ląstelės – pažeidžiamos, atsiranda didžiuliai kiekiai laisvųjų radikalų, kas sukelia vadinamą oksidacinį stresą, dabar pripažįstamą daugelio ligų priežastimi. Šiuo metu nustatyta, kad daugiau nei 157 lėtinės degeneracinės ligos: vėžys, diabetas, širdies ligos, Alzheimerio liga, reumatoidinis artritas, astma, išsėtinė sklerozė, osteoporozė, Parkinsono liga yra sąlygotos oksidacinio streso t.y. rūgštinio pH.
Ką reikia žinoti apie mineralų ir maistinių mikromedžiagų papildus. Kiekvienas žinome, kad mineralai būtini sveikatai, nes jie reikalingi praktiškai kiekvienam medžiagų apykaitos procesui, hormonų, imuninių ląstelių gamybai, normaliam organizmo pH palaikymui. Mineralai turi būti organizmui tinkamoje formoje (komplekse su fulvo rūgštimis, o ne „mažų mineralinių akmenukų“, koloidinėje ar joninėje būklėje), tinkamoje proporcijoje ir tinkamais kiekiais. Atsakingai rinkitės tik natūralų, neturintį konservantų, organinės kilmės mineralų produktą. Šiame produkte esantys fulvo mineralų kompleksai yra susidarę prieš maždaug 35 milijonus metų, Oligoceno periodu ir turi daugiau nei 70 organinės kilmės mineralų ir daugybę kitų augalinių maistinių medžiagų, nes tuo laikotarpiu žemės paviršius buvo labai turtingas mitybinėmis medžiagomis, kurias vėliau vanduo nuplovė į vandenynus.
Būkite sveiki! Fulvo mineralų kompleksas yra ne tik maisto papildas, bet ir Jūsų sveikatos sprendimas.

Dažniausiai užduodami klausimai
Meniu