Normaliam virškinimo fermentų veikimui

Su glitimą skaidančiu fermentu

Visiems, kurie laikosi dietos be glitimo

Gluten Enzym + Calcium

Maisto papildas, sukurtas pagelbėti žmonėms, besilaikantiems beglitiminės dietos. Jo sudėtyje yra kalcio ir ypatingo fermento proliloligopeptidazės, padedančio suskaidyti glitimą.

✓ Gamintojas: Dr. Wolz
✓ Forma: kapsulės
✓ Pakuotė: 60 kapsulių
Grynasis kiekis: 14 g

Beglitiminės dietos ypatumai ir tendencijos
Vis daugiau žmonių sąmoningai renkasi beglitiminę dietą ir atsisako tokių glitimo turinčių produktų kaip makaronai ir duona. Paskutiniai moksliniai tyrimai parodė, kad beglitiminė dieta populiariausia tarp moterų, kurių amžius nuo 20 iki 39 metų. Glitimas yra lipnus baltymas, kurio yra tokiuose grūdinėse kultūrose kaip kviečiai, spelta, rugiai ar miežiai. Jei valgį ruošiate namie, nesunku laikytis beglitiminės dietos. Tačiau jei valgote mieste, pavyzdžiui, restoranuose arba valgyklose, yra ganėtinai sunku išvengti glitimo valgomame maiste.
Užrašas „Gluten-free“ ne visada reiškia, kad ten nėra glitimo!
Jei ant produkto yra etiketė „Gluten-free“ arba „Be glitimo“, tai dar nereiškia, kad tame produkte nėra glitimo išvis. Todėl jei pamatysite avižas, pažymėtas tokiu lipduku, žinokite, kad pagal reikalavimus glitimo kiekis jose neturi viršyti 2 mg/100 g. Kituose produktuose, kurie yra be glitimo pagal sudedamųjų dalių sąrašą, tačiau turi didelę grūdų dalį (pavyzdžiui, pusryčių dribsniai, kukurūzai, ryžių miltai, bulvių miltai ar manų kruopos), išlieka užterštumo glitimu rizika. Tokie produktai, turintys glitimo pėdsakų, gali sukelti simptomus jautriems glitimui žmonėms ir žmonėms, sergantiems celiakija.
Į pagalbą virškinimui
Be glitimo yra ir kitokių žalingų faktorių, kurie gali apsunkinti ar net sutrikdyti virškinimą. Tai – nereguliari mityba, stresas, fizinio aktyvumo stoka ir neįvairi, skurdi skaidulinių medžiagų, dieta. Gluten Enzym + Calcium Dr. Wolz yra tinkamas pasirinkimas visiems, besilaikantiems beglitiminės dietos ir norintiems pagelbėti savo virškinimui. Tai pasiekiam ne vien sudėty esančio kalcio, kuris yra itin svarbus virškinimo funkcijai, dėka, bet ir fermento proliloligopeptidazės, kuris skaido glitimą, pagalba. Europos maisto saugos tarnyba (EFSA) oficialiai išbandė šio fermento veikimą ir nustatė, kad jis yra saugus vartoti.

Meniu